Gde je najbolje skijanje?

Najbolje staze za srpske skijaše ove zime su u Italiji, najbliža skijališta su u Sloveniji, najzanimljivije je u Austriji, najzabavnije za mlade je u Francuskoj, u Bugarskoj je najjeftinije, a najveća skijaška nada ove sezone je Kopaonik.

Najbolje staze za srpske skijaše ove zime su u Italiji, najbliža skijališta su u Sloveniji, najzanimljivije je u Austriji, najzabavnije za mlade je u Francuskoj, u Bugarskoj je najjeftinije, a najveća skijaška nada ove sezone je Kopaonik.

Pre desetak dana počela je prodaja aranžmana za zimovanje, jer turisti žele da iskoriste popuste koje nude evropska skijališta. Zasad, najbolje se prodaju paketi za otvaranje sezona u Francuskoj i Italiji, a najveće interesovanje vlada za aranžmane od 9. januara, kada počinje raspust, pišu "Večernje novosti". "Cene su slične kao i prošle godine, ali je interesovanje za alpska skijališta daleko veće jer nema viza, a do njih se stiže za šest časova vožnje autoputem", kaže Mirko Bauk iz agencije "Odeon vorld travel".

Udarni termini ove zime su od 8. do 15. januara, kada počinje raspust, pa je tada i najbogatija ponuda. Najviše popusta ponudili su hotelijeri iz Kranjske Gore, jer uz aranžmane nude popuste na ski pasove. Mladim skijašima najviše se isplati da idu u Slovačku (12 časova vožnje autobusom) ili Francusku (oko 20 časova), jer se za otvaranje i zatvaranje sezone nude specijalni paketi.

Kao i prethodnih godina, ubedljivo je najjeftinija Bugarska, koja i dalje koristi donacije EU i njihovim cenama nema konkurencije. Donacije ističu za dve godine, a do tada preko beogradskog „Banbusa“ sedam polupansiona u hotelu sa četiri zvezdice u Banskom mogu da se nađu za 150 evra.

Od Kopaonika svi očekuju bolju cenovnu politiku u odnosu na prošlu zimu. “Uzimajući u obzir cene, kvalitet i blizinu odredišta, porodični odmor će biti povoljniji, a novina je i popust od 10 odsto na kupovinu ski pasa u pretprodaji”, kaže Nikola Avram, direktor hotela MK na Kopaoniku. U toku je akcija plati šest, boravi sedam dana, pa je cena apartmana u "Konacima" 9,9 evra po osobi za noć. Kopaonik će ove godine imati bolje staze i veštački sneg, što se na ostalim skijalištima ne ističe već se podrazumeva.

I Jahorina ima nove šestosede, a sedam polupansiona mogu da se nađu za 220 evra. "U svakom ski-centru biće zabave, ali je treba tražiti na samoj stazi, jer se žurke prave posle skijanja, oko 17-18 časova", kaže Bauk.

Za roditelje sa decom koja će ići u školu skijanja idealno mesto je Kranjska Gora, jer tamo instruktori govore srpski. Šestodnevna škola skijanja za decu do 14 godina košta 60, a na Kopaoniku 90 evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.