TOS: Očekujemo više turista iz Kine

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović izjavila je da je u 2017. godini u planu pojačana promocija turističke ponude Srbije sa ciljem privlačenja turista iz Kine.
"Najavu potpune vizne liberalizacije sa Pekingom, što je naša zemlja uvela prva u Evropi, Turistička organizacija Srbije je dočekala spremno i intenzivirali smo promotivne aktivnosti na ovom tržištu već u 2016. godini", izjavila je Labović agenciji Beta.
 
Prema njenim rečima, TOS planira da svoje aktivnosti usmeri najpre na zemlje bivše Jugoslavije i ostale zemlje regiona, kao što su Rumunija, Bugarska, Grčka, Turska, ali i zemlje zapadne Evrope - Nemačku, Veliku Britaniju, Italiju, Rusiju i Belorusiju.
 
"Posebna pažnja biće posvećena predstavljanju na tržištima vanevropskih zemalja: Ujedinjenih Arapskih Emirata, SAD, Kine, ali i Irana i Japana", istakla je Labović.
 
Cilj je, kako je rekla i da se u 2017. i domaći turisti još više animiraju da biraju Srbiju kao destinaciju za odmor.
 
"Sve aktivnosti ćemo planirati oslanjajući se na strategiju resornog Ministarstva i uz primenu podsticajne mere Vlade Srbije za unapredjenje domaćeg turizma", dodala je ona.
 
Labović je rekla i da se u 2017. godine očekuje dalji porast broja, kako domaćih, tako i inostranih turista.
 
"Verujemo da će do sada oprobani recepti za uspešne kampanje, koje ćemo primenjivati i u narednoj godini, kao i neiscrpna kreativnost TOS-a na polju promocije, dati očekivane efekte u vidu sve boljih rezultata kad je turizam u pitanju", rekla je ona.
  • Zivan

    08.01.2017 14:41
    Kinezima je dosadilo da stalno posećuju Pariz, London, Barselonu.., pa su odavno veoma prisutni po Srednjoj Evropi, u Pragu, Beču i Pešti, a sve više ih zanima i jugoistok Starog kontinenta. Predprošle godine u Ljubljani ih je bilo tri puta više nego sezonu ranije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.