Grob Harija Potera turistička atrakcija

Grob britanskog vojnika Harryja Pottera postao je turistička atrakcija u izraelskom gradu Ramleu.

Grob britanskog vojnika Harryja Pottera postao je turistička atrakcija u izraelskom gradu Ramleu.

Harry Potter bio je britanski vojnik koji je poginuo 1939, a otkako je J. K. Rowling napisala sagu o malom čarobnjaku sa istim imenom, grob je postao omiljeno odredište turista. Iako u Ramleu ne vode evidenciju o tome koliko turista poseti grob britanskog vojnika čije je ime proslavio junak iz knjige, turistički vodiči tvrde da je brojka iz godine u godinu sve veća.

"On nema veze s Harryjem Potterom kojeg znamo iz knjiga i filmova, ali očito je da se to ime dobro podaje", rekao je jedan turistički vodič koji kaže da je na grob doveo već desetine grupa.

Vojnik Harry Potter rođen je u blizini Birminghama, a 1938. postao je član britanske vojske. Krajem te godine stigao je u Palestinu koja je bila pod engleskom upravom, a ubijen je 1939. u napadu oružane bande. Potter je poginuo sa 18 godina iako na njegovom nadgrobnom spomeniku netočno piše da je živeo godinu dana duže, a sve zbog toga što je, kad se prijavljivao u vojsku, lagao o svojoj starosti.

U gradu kažu da su se turisti pre pet godina počeli da se raspituju za njegov grob, a početkom ove godine to se mesto našlo i na listi gradskih turističkih atrakcija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja