Plaže na jugu Sinaja i dalje zatvorene

Prema navodima egipatskog ministarstva za životnu sredinu su, danas, uhvatili dva morska psa, koji su napali turiste iz Rusije u blizini Šarm el Šeika.
Prema navodima egipatskog ministarstva za životnu sredinu su, danas, uhvatili dva morska psa, koji su napali turiste iz Rusije u blizini Šarm el Šeika. Manji je bio dug 2,25 metra i težak 150 kg, a veći je bio dug 2,5 metra i težak 250 kg.

Plaže na jugu Sinaja su od srede zatvorene i prema rečima tamošnjeg guvernera, Muhameda Šoše, ostaju zatvorene. Posebne ekipe koje je formirala egipatska vlada, za to vreme pretražuju šire područje, jer postoji mogućnost da u moru ima još morskih pasa. Ministarstvo za turizam je zabranilo bilo kakvo ronjenje, koje je tamo omiljena aktivnost stranih turista.

Neimenovani predstavnik egipatskih nadležnih vlasti je za list »Al Masri Al Jom« rekao da se je morski pas najverovatnije približio obali jer u svojoj uobičajenoj životnoj sredini nije imao dovoljno hrane. Uzrok za njegov napad bi mogao da bude i prekomerni ribolov u vodama oko Sinajskog poluostrva. Muhamed Šoša je rekao i da je moguće da je za napad na turiste kriva neka lađa koja je u more bacila mrtvu ovcu i tako sasvim zbunila morskog psa.

Četvoro turista iz Rusije i Ukrajine su napadnuti dok su se kupali na hotelskim plažama u ovom letovalištu. Dve turistkinje su u napadu izgubile ekstremitete, jedna ruku i druga nogu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.