Raskošni hotel u Versaju

Oni koji su oduvek maštali o sjaju i luksuzu života na francuskim dvorovima, napokon će moći da ostvare svoje snove. Naime, jedna od vila u okviru Versaja se renovira i pretvara u elitni hotel sa pet zvezdica.
Oni koji su oduvek maštali o sjaju i luksuzu života na francuskim dvorovima, napokon će moći da ostvare svoje snove. Naime, jedna od vila u okviru Versaja se renovira i pretvara u elitni hotel sa pet zvezdica.

Zadovoljstvo noćenja u stilu francuskih kraljeva koštaće između 650 i 951 dolara za noć, prenosi sajt Super odmor.

Ime hotela je "Grand Hotel de l'Orangerie". Ukupno 22 luksuzno uređene sobe biće spremne da od marta 2012. godine posetiocima dočaraju život u Versaju.

Ova vila datira iz 1680-ih godina i danas se nalazi u vrlo ruševnom stanju. Cilj hotela bi, pored prihoda, bio i očuvanje nasleđa. Enterijer i čitava dekoracija hotela biće u stilu starog zamka. Naravno, noviteti u vidu luksuznih pogodnosti koje imaju hoteli u istom rangu, upotpuniće doživljaj bogatstva i udobnosti, koja danas ima drugačiji vid no u vreme Lujeva. Radove na restauraciji i održavanju u narednih 30 godina preduzimaće belgijska firma Ajvi Internešonal.

Troškovi restauracije procenjuju se na 7 miliona dolara. Deo profita odlaziće na plaćanje zakupa Versaju. Delovi vile poput dimnjaka, ogledala i poda ostaće očuvani, te oni koji se odluče na ovaj kraljevski odmor mogu računati i na autentične istorijske predmete.

Neke od soba će imati i privatne bašte. Pored sve moderne udobnosti poput barova, soba za igre i zabavu, restorana za 40 ljudi, saune i spa centra, televizora sa stranim kanalima i sl., hotel će imati i veliku biblioteku, kao i glavnu salu koja će biti pravi dragulji i centralna prostorija hotela.

Gosti koji žele da razgledaju Versaj i prelepe francuske vrtove oko njegovih vila, parkove i skrivena mesta na imanju, imaće na raspolaganju najbolje vodiče u Versaju. Jedna od najlepših pogodnosti hotela su prelepe panorame koje se pružaju Oranžerijom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.