Mesto na najdužem letu na svetu samo za one sa dubljim džepom

Let, koji će spajati Njuark, u Nju Džersiju, i Singapur, svojim trajanjem oboriće dosadašnji rekord, koji od 2017. drži avio-linija koja povezuje Dohu i Okland.
Mesto na najdužem letu na svetu samo za one sa dubljim džepom
Foto: Pixabay
Iako bi neki avanturisti, možda, pokušali da se ukrcaju na ovaj let samo da bi mogli da se pohvale da su leteli najdužom linijom na svetu, ipak će, ako to požele, morati papreno da plate kartu. To je, u neku ruku, i logično, jer ako leteći provedete više od 18 sati "u cugu", nema baš nekog smisla "grčiti" se u neudobnim sedištima. 
 
Neki putnici su, međutim, ostali neprijatno iznenađeni najavom kompanije da na ovom letu neće postojati klasična ekonomska klasa, već će putnici moći da biraju između 94 sedišta premijum ekonomske klase i 67 sedišta biznis klase.
 
Avio-kompanija je objavila da se na ovaj potez odlučila shvativši da je na ovako dugim letovima, jednostavno, potrebno veoma mnogo komfora. 
 
Rekordno dugačak let predstaviće i novi Erbasov avion, koji troši značajno manje goriva na dugačkim letovima, ima dosta veće prozore, bolji kvalitet dotoka vazduha, ali i osvetljenje koje bi trebalo da pomogne prilokom pojave "džet lega". 
 
Udaljenost od Singapura do Njuarka iznosi gotovo 16.700 kilometara, pa se očekuje da će karta za najduži let u jednom smeru koštati od 1.000 dolara pa naviše.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.