Nezainteresovani za Crnu Goru

Prema najnovijem istraživanju Turističke organizacije Srbije, svega tri odsto od 20.000 ispitanih građana Srbije izabralo je Crnu Goru kao poželjnu destinaciju uoči predstojeće letnje sezone godišnjih odmora.

Podgorička glasila su objavila, pozivajući se na isto istraživanje, da je Crna Gora za srpskog turistu nekada bila glavno mesto za odmor, a sada je na samom začelju liste najpopularnijih zemalja za letovanje. Srpski turisti za odmor u najvećoj meri biraju Grčku, jer se za tu zemlju, prema navedenom istraživanju, opredeljuje godišnje čak 40 odsto njih. Oko 20 odsto anketiranih se izjasnilo za odmor u Bugarskoj, a isto toliko je ove godine kao svoju krajnju turističku destinaciju izabralo Egipat.

Crnogorska Naconalna turistička organizacija je odlučila, imajući uvidu rezultate navedenog istraživanja, da pojača promotivnu aktivnost zemlje u regionu, a prve takve akcije će biti realizovane u Srbiji. Akcije za promociju crnogorskog turizma su, inače, prethodno već organizovane u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Zrenjaninu, Subotici i Kraljevu.

  • zozon

    17.05.2009 15:53
    Zašto da ne, koja je razlika između reklama hrvatske i crnogorske turističke zajednice?
  • Srboljub

    12.05.2009 02:12
    turizam
    Vazno da je neko postavio reklame hrvatskog primorja na bilbordima po celom Novom Sadu ! KO li bi to mogao biti ? Da nije neko iz Rambujea ili mozda Daytona ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.