Svi Rumuni u Pulu

Hrvatska je ovih dana, specijalno za tržište Rumunije, na rumunskim i evropskim TV kanalima lansirala spot kojim poziva turiste posebno u jedan svoj grad na obali jadranskog mora - Pulu. Poruka, koja se emituje više puta svakoga dana ovom tržištu glasi: "Svi Rumuni u Pulu!"
Poziv, kojim Zagreb želi da spase ovogodišnju turističku sezonu na hrvatskoj obali, ne bi privukao posebnu pažnju da Hrvati nisu u svojoj marketinškoj poruci iskoristili rumunski sleng na kome se muški polni organ zove – pula, pišu "Večernje novosti"! U spotu je hrvatska ponuda praćena obećanjima o uživanju u prelepom moru, plažama, umerenoj klimi, ali i "obilju istorijskih spomenika"... Poruka se završava jednostavnim pozivom "Pula non-stop"!

Poznati grad na istarskom poluostrvu Pula u rumunskim geografskim kartama već decenijama figuriše pod imenom Pola, upravo zbog nezgodne asocijacije. Malobrojni Rumuni, koji su imali prilike ranijih godina da borave u ovom istarskom gradu, sa najvećim ponosom su pokazivali svoje fotografije ispred table za ulazak u grad - "Pula"!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti