Šta sve stjuardese trpe?

Kad se spomene posao stjuardese ili stjuarda, prvo što nam pada na pamet su putovanja po celom svetu, uzbuđenje i ljubaznost. Na prvi pogled to ovaj posao i jeste. Ali, nije ga tako jednostavno odrađivati. Osim što morate da budete ljubazni i nasmešeni svo vreme, takođe morate da odgovarate i na glupa pitanja.

Kad se spomene posao stjuardese ili stjuarda, prvo što nam pada na pamet su putovanja po celom svetu, uzbuđenje i ljubaznost. Na prvi pogled to ovaj posao i jeste. Ali, nije ga tako jednostavno odrađivati. Osim što morate da budete ljubazni i nasmešeni svo vreme, takođe morate da odgovarate i na glupa pitanja.

Koliko putnici mogu da budu zahtevni, bizarni i glupi, pokazuje anketa u kojoj je učestvovalo 3.000 stjuardesa avio kompanije “Virgin Atlantic”. Ne znamo da li da se nad njihovim doživčjajima smejemo ili da se dobro zamislimo.

Jedno od najčešćih glupih pitanja koje su putnici postavili je molba da osoblje otvori prozor. Nije retkost da su putnici zatražili i da im pokažu gde se u avionu nalazi tuš kabina. A da veze očigledno funkcionišu svugde na svetu, pokazuje i to da je mnogo putnika u želji da se premesti u bolju klasu ili dobije obrok besplatno, pričalo kako poznaje tog i tog pilota ili stjuardesu.

Na letu za Los Anđeles žena je rezervisala takozvanu “višu poslovnu klasu”, a zaposleni su naveli da je tom prilikom nosilakratku pink majcu i zelenu mini suknju. Pored nje je bila Barbika koja je imala istu odeću. Putnica je zavezala sigurnosni pojas sebi i svojoj lutki, a onda zatražila dodatnu šoljicu čaja za svoju “suputnicu”.

Stjuardesa Gema je pak imala iskustvo s roditeljima koji su hteli da se malo odmore od svoje dece. Na putu za Orlando bilo je prisutno mnogo porodica sa decom, a jedna žena ju je pitala kad će da odvedu decu u igraonicu kako bi one napokon na miru mogle da popiju svoje piće.

Stjuard Džej prepričao je anegdotu u kojoj je tokom leta za Njujork jedan putnik zamolio da pilot napokon učini nešto protiv te turbulencija. A, drugi stjuard Džejms je na letu za Najrobi imao malo veće neprijatno iskustvo. Naime, putnik ga je pozvao i zamolio da mu pronađe stakleno oko koje mu je tokom spavanja ispalo. Džejms i njegove kolege su puzeći pretražili avion, ali stakleno oko nažalost nije pronađeno.

Čini se da je McDonald’s popularan i u vazduhu, te je stoga stjuardesa Lusi smejući se prepričala kako je majka za svoju decu naručila Big Mac i porciju pomfrita, a Lusi je morala da joj objašnjava da na letu nažalost ne može da naruči ništa iz McDonald’s-a.

Stjuardesa Maria je kao najčudnije iskustvo navela molbu starijeg gospodina u “višoj klasi” koji je zatražio sredstvo za spavanje. Kako oni nažalost ne drže takve lekove na letu, zamolio je da pilot nešto učini protiv buke. Na njeno pitanje na koju buku misli, on je objasnio na onu spolja, misleći pri tome na turbine aviona. Stjuardesa mu je samo ljubazno objasnila da je zo neizvodivo jer im je motor potreban kako bi ostali u vazduhu.

  • 26.02.2011 19:15
    Ljudska glupost nema grenice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.