Beograd i Crna Gora najpoželjnije destinacije u 2011.

Crna Gora i Beograd zauzeli su prva dva mesta na top-listi od 11 destinacija koje ne treba propustiti u 2011. godini, objavljenoj u italijanskoj ekonomskoj reviji "Il sole 24 ore", u sekciji posvećenoj putovanjima.
Crna Gora i Beograd zauzeli su prva dva mesta na top-listi od 11 destinacija koje ne treba propustiti u 2011. godini, objavljenoj u italijanskoj ekonomskoj reviji "Il sole 24 ore", u sekciji posvećenoj putovanjima.

Lista je sklopljena na osnovu utisaka upravo završenog međunarodnog sajma turizma u Milanu, na kojem se predstavila i Crna Gora, prenosi Srbijanet.

List piše da je Crna Gora bila jedan od glavnih protagonista velikog međunarodnog turističkog sajma u Italiji, održanog po 31. put od 17. do 20. februara. Reč je o najvažnijem turističkom sajmu, koji je uz veliki broj izlagača iz svih krajeva sveta ove godine imao i blizu 200.000 posetilaca.

Posebno se ističu mesta Pržno, Bečići i Budva, dok je Sveti Stefan predstavljen kao "biser" Crne Gore.

Informativni portal "Vijesti onlajn" navode da je Beograd odmah posle Crne Gore na listi najpoželjnijih destinacija koje treba posetiti u 2011. godini.

Srpska prestonica je u italijanskom listu predstavljena kao jedna od 10 najatraktivnijih svetskih metropola kada je reč o zabavi.

Iz Beogradske ponude "Sole 24 ore" između ostalog ističe beogradski Dizajn vik (Design Week) sa svojim propratnim događajima, koji se održava svakog maja, i noćni klub Plastik, a preporučuje posetiocima i vodič "Belgred aj" (beogradsko oko) za dalje informacije o noćnom životu grada.

Destinacije koje slede su Kopenhagen, Marsej, Sri Lanka, Nikaragva, Kamčatka (Rusija), Kina, Melburn, Doha i Bejrut.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.