Manje turista

Poseta evropskim hotelima je u prvom tromesečju manja u proseku desetak procenata. Rezervacije u hotelima Budimpešte, Praga i Pariza manje su 20, 18 i pet procenata.
U Španiji su hotelske rezervacije u istom periodu pale 15 procenata, dok je 60.000 turističkih radnika izgubilo posao. Saopšteno je i da Portugal za celu godinu očekuje pad od 10 do 15 procenata.

Iako broj turstičkih putovanja i dalje raste, na put se kreće s manjim budžetima, u restoranima se manje troši, a traži se i jeftiniji smeštaj. Kriza čini da jedan od šest Evropljana ove godine neće krenuti na godišnji odmor, a oni koji će to sebi priuštiti verovatno će krenuti u vansezoni, koristeći, pri tom, i kraće ture, procena je istih izvora.

Zbog loše turističke sezone ove godine na kocki bi u Evropi moglo biti 1,6 miliona malih turističkih preduzeća i oko devet miliona zaposlenih u toj industriji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja