Besplatan smeštaj na putovanjima!

Da! I to je moguće! Ima načina na koje možete prespavati na putovanjima, a da ne platite ništa. A najbolje od svega je što nije reč o spavanju na klupi u parku.
Neke od tih tehnika besplatnog spavanja ukljucuju to da se morate pridružiti nekom klubu ili mreži, ali šta je to u poređenju s onim što vas očekuje – besplatno noćenje. Na stranici reidsguides.com navedeno je kako možete putovati i uštedeti novac.

1. Besplatno noćenje za mir u svetu

Doprineti svetskom miru na način da se promoviše bolje razumevanja među narodima u svetu ideja je mreže Servas. Svi zainteresirani putnici druže se međusobno, razmenjuju iskustva, doprinose razumevanju različitih kultura. Postoji mogućnost i razmene gostoprimstva, ali nije obavezno. Bez obzira koliko imate godina, koje ste seksualne orijentacije, veroispovijesti, nacionalnosti, u ovoj ste organizaciji dobrodošli. Postanite njihov član, promovišite mir i dobićete besplatno prenoćište.

2. Spavanje u manastiru

Mnogi manastiri u Evropi nude mogućnost putnicima da u njima prespavaju besplatno. Gostoprimstvo je jednostavno jedno od njihovih pravila. Takvi smeštaji nalaze se u posebnom delu, u kojem se mogu kretati posetioci. Manastiri se retko nalaze u centru grada, obično su izolovani, što sa sobom nosi dodatne pogodnosti - jedinstveno iskustvo, te upoznavanje i onih delova grada koje mnogi turisti nisu u mogućnosti da vide. Postoji i vodič „Europe's Monastery and Convent Guesthouses: A Pilgrim's Travel Guide“ u kojem možete pronaći sve potrebne informacije.

3. Noćenje na aerodromu

Spavanje na aerodromu više nije samo za siromašne i mlade „backpackere“. U današnje vreme ima ljudi svih dobi i finansijskih mogućnosti koji su spavali na podu na aerodromu i odlučili su da svoja iskustva o takvim avanturama podele s ostalima. Na stranici sleepinginairports.net možete pronaći recenzije o spavanjima na aerodromima širom sveta, od onih najboljih pa do najpaklenijih. Zabeleženi su svi detalji o čistoci, ljubaznosti osoblja, ponudi i mogućnostima, te saveti.

4. Dom na morskoj pučini

Ako volite plovidbu, nemate ništa protiv avantura i novih iskustava, možete se ukrcati na neki brod, pomagati posadi, ploviti, upoznavati nove destinacije i imati besplatno prenoćište. S obzirom da morate nešto raditi zauzvrat i nije totalno besplatno, ali niko od vas neće tražiti novac! Na stranici floatplan.com možete pronaći sve o tome.

5. Ti u moju kuću, a ja u tvoju

Zamena domova još je jedan od načina kako možete spavati negde besplatno. Home swapping funkcioniše na način da vi nekome posudite vašu kuću dok ste vi u njegovoj. Za takav nečin razmene postoji i specijalizovana stranica homeexchange.com pa proverite šta se sve nudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika