Turističko razgledanje kanalizacije

Ljubitelji neobičnog turizma ali i zaljubljenici u filmsku umetnost mogu "uživati" u turi kroz kanalizacioni sistem Beča.

Mesto na kome su snimane legendarne scene sa Orsonom Velsom u filmu "Treći čovek" možda neće odgovarati svima zbog otpadnih voda i neprijatnih mirisa koji se u njima nalaze. Međutim mnogobrojni otvori koji vode na površinu značajno će ublažiti mirise. Pored filmskih doživljaja posetioci ove atrakcije saznaće sve o tome kako sistem kanalizacije funkcioniše u svojoj dužini od 2.300 kilometara i kroz koji svakog dana protekne preko 15 tona prljavštine.

Specijalni deo ture je i prolazak kroz takozvani kolera-kanal koji je izgrađen 1836. godine i koji se još uvek koristi. Kanal izgrađen je kao reakcija na koleru od koje je umrlo preko 2.000 osoba. Ovaj kanalizacioni sistem je jedno od omiljenih mesta za snimanje filmskih scena. Tu su snimani neki delovi serije "Inspektor Reks", a popularni austrijski muzičar Falko je tu snimio spot za svoju pesmu "Jeanny". Nakon četrdesetpetominutne ture po ovom neveselom mestu, posetioci mogu uživati u poseti muzeja "Trećeg čoveka", a potom u bioskopu Burgkino pogledati projekciju ovog filma.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja