Skijaši se ne plaše gripa

Skijaše je prošle godine više uplašila najava svetske ekonomske krize, nego ove godine novi grip.
Najveći broj obolelih od novog gripa epidemiolozi očekuju u februaru, mesecu u kojem se skijaši najradije skijaju, jer sneg je najkvalitetniji, a dani duži. Zimovanja ove godine se prodaju za čak 60 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

"To se opravdava time da je uglavnom većina destinacija u Evropi koja je sa ski centrima izašla sa svojom ranom prodajom i popustima u tom periodu", rekao je za RTS Mirko Bauk iz agencije Odon World Travel.

Marijana Jerinić iz agencije Filip travel kaže da svež i čist planinski vazduh, obilje snega utiču blagotvorno na organizam kao i na povećanje imuniteta. "Putnicima savetujemo da borave na otvorenom prostoru, a savetuje se i kupovina polise osiguranja, to je novina ove godine. Putnici su tako sigurni da mogu da otkažu aranžman u svakom momentu, a da pri tom ne plaćaju penale koji su zakonom predviđeni", rekla je Marijana Jerinić.

Takva polisa košta tri odsto vrednosti aranžmana. To znači da za prosečan ski-aranžman koji staje 500 evra, za polisu osiguranja od otkaza putovanja treba izdvojiti 15 evra. "U tom slučaju ukoliko je osiguranik 15 dana pre početka samog turističkog aranžmana uplatio pun iznos osiguranja i pun iznos aranžmana, može da se osigura i da ukoliko se u tom periodu pre početka desi da se razboli od novog gripa ili od bilo koje druge bolesti, ili da mu se bilo šta drugo desi mora da ostane u zemlji, njemu će osiguranje isplatiti taj deo koji mu, u suštini, ne isplaćuje turistička agencija od njegovog ugovorenog aranžmana", objasnila je Nataša Đurđević iz Delta osiguranja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.