Turisti u Bugarskoj izmišljaju krađe

Strani turisti u Bugarskoj masovno lažu da su postali žrtve pljački i traže nadoknadu, izjavila je za lokalne medije Elena Ivanova, predsednik Saveza hotelijera u Bugarskoj.

Strani turisti u Bugarskoj masovno lažu da su postali žrtve pljački i traže nadoknadu, izjavila je za lokalne medije Elena Ivanova, predsednik Saveza hotelijera u Bugarskoj.

Prema njenim rečima turisti zloupotrebljavaju informaciju da je Bugarska zemlja koja nije sigurna i u kojoj su učestale krađe.

Lažne signale policiji upućuju uglavnom turisti iz Zapadne Evrope, najjčešće vezane za novac I elektroniku.

Policija zatim za veliku većinu slučajeva utvrdi da su krađe izmišljene.

Ivanova je rekla da turisti često za predmete koje izgube na ulici, plaži, restoranima ili diskotekama kažu da su im ukradeni iz hotela u kome odsedaju.

Prema njenim rečima lažne krađe na bugarskom primorju se praktikuju već nekoliko godina, a bugarska granična policija je u velikom broju slučajeva pronašla "ukradene" stvari u prtljagu "opljačkanog".

Opljačkani stranci dobijaju zauzvrat novac od osiguranja kada se vrate u svoje zemlje i zbog toga je broj izmišljenih krađa znatno povećan, rekla je Ivanova.

  • the lalosh

    06.08.2011 12:41
    Eh taj svet...
    Nikako da shvatimo da ni ti zapadnjaci nisu rođeni "pošteni". Kod njih se ponašaju pošteno jer znaju da će nahebati ako ih ukebaju. Kada dođu negde gde je nesređena situacija (kao kod nas) vrlo brzo ukapiraju gde su rupe i pokušavaju da iskoriste situaciju.
    Fin taj evropski svet. Al malo juče :)
  • ns

    06.08.2011 05:36
    efikasna im policija
    Granicna policija pronadje UKRADENE stvari...

    znaci da su guzve na granicnim crtama/u EU nema granice,niti polcije da kontrolise putnike-turiste/, jer treba SVAKOGA TURISTU PREGLEDATI kada izlazi ili ulazi u Bugarsku

    ili TACNO znaju ciji auto treba pregledati, ako turista ide svojim vozilom
    ili TACNO znaju kojem turistu TREBA prekontroslisati prtljag, ako putuje javnim prevozom-avion,bus kako bi pronasli UKRADENE STVARI

    novac je potrosna roba i njega ne nadju

    kod njih se uvek morao JAKO DOBRO cuvati pasos
    iz vremena SFRJ
  • ko krade taj i laze,

    06.08.2011 05:25
    mnogo perfidno...
    ...pa makar to bila i POLICIJA bugarska...i onda
    u diskotete turisti nose foto-aparate,lap-top/zapadni turista,jedan broj, sa sobom nosi i svoj lap-top/

    ...ili su turisti toliko OPCINJENI lepotom, plazama i morem,gostoljhubljivscu domacina, i u celosti SREDJENOM drzavom, da jednostavno sve "zaborave" sto nikada nigde ne bih zaboavili JEDINO U BUGARSKO

    bila i ostala ista drzava...

    E sta znaci imati PRAVI strateski polozaj,i izlaskom na CRNO MORE
    Pod brze-bolje su ih primili u EU,



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.