Glasna deca noćna mora na godišnjem

Glasna deca na letovanjima su noćna mora svakog putnika, čak i svojih roditelja, a u petini slučajeva očevi i majke požele da nisu napustili kuću, pokazala je studija koju je sproveo "Getvik" aerodrom u Londonu.

Glasna deca na letovanjima su noćna mora svakog putnika, čak i svojih roditelja, a u petini slučajeva očevi i majke požele da nisu napustili kuću, pokazala je studija koju je sproveo "Getvik" aerodrom u Londonu.

Oko 1.000 Britanaca upitano je o svom iskustvu putovanja sa decom, kako bi se otkrili glavni uzroci stresa na porodičnim letovanjima, preneo je Rojters. Više od polovine ispitanih je kazalo da se oseća loše kada njihova deca plaču ili se loše ponašaju na putovanjima, a četvoro od 10 ispitanika je reklo da ih najviše izluđuju drugi turisti.

Saputnici su u četvrtini slučaja zamolili roditelje sa glasnom decom da se pomere, a svakom desetom ispitaniku je otvoreno rečeno da ućutka svoje dete. Čak 62 procenta ispitanika je priznalo da se najviše plaši da će njihovo dete plakati ili biti nemirno u avionu. "Porodični odmori trebalo bi da pruže mogućnost roditeljima da provedu kvalitetno vreme sa decom i zabave se, ali kao što je ova studija pokazala, brige često mogu tome da stanu na put", izjavila je autorka bloga za roditelje "English Mum", Beki Vigins.

Ona smatra da stres čini još većim osećaj krivice te je najbolje da se roditelji dobro pripreme i uzmu u ozbir sve moguće rizike pre nego što krenu na put.

Vigins savetuje roditelje da putovanje sa decom posmatraju kao avanturu, da njihove rančeve napune interesantnim stvarima (bojicama, bojankama, omiljenim knjigama) i da ne žure da se prvi ukrcaju u avion, nego da daju deci malo slobode pre nego što uđu. Poželjno je, preporučuje Vigins, rasporediti važne stvari u različite torbe za slučaj da se neka izgubi, proveriti da li su tu sva potrebna dokumenta, a kada se putuje sa malom decom uvek je neophodna torba za hitne slučajeve, sa vlažnim i papirnim maramicama, rezervnom odećom. "I na kraju odvojite dovoljno vremena da dodjete na aerodrom i odmorite se od saobraćajne gužve pre nego što poletite ka željenoj distinaciji", poručila je roditeljima Vigins.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.