Akva park u Bačkom Petrovcu biće najveći na Balkanu

Do kraja ovog meseca u Bačkom Petrovcu biće završena prva faza izgradnje akva - parka "Petroland", a tada će moći da ga posete i prvi gosti. Za dve godine, kada bude kompletno završen, biće najveći park te vrste u Evropi.
Do kraja ovog meseca u Bačkom Petrovcu biće završena prva faza izgradnje akva - parka "Petroland", a tada će moći da ga posete i prvi gosti. Za dve godine, kada bude kompletno završen, biće najveći park te vrste u Evropi.

"Ono što će razlikovati akva - park u Bačkom Petrovcu od većine ostalih kompleksa sličnih sadržaja je termalna voda u svim bazenima koja omogućava rad parka tokom većeg dela godine", rekao je Jan Brtka, direktor "L&B Parka", "kćerke firme" slovačke kompanije "Akva term invest" koja u akva-park ulaže oko 20 miliona evra. Prema njegovim rečima, akva-park će zbog te pogodnosti raditi još nekoliko meseci, a tokom zime kompleks će biti stavljen pod veliki balon, što će omogućiti ljubiteljima te vrste zabave da posećuju akva-park i tada.

Brtka je naveo da se termalna voda temperature 48 stepeni Celzijusovih crpi sa dubine od 800 metara. U bazenima voda će biti rashlađena, a tokom zimskih meseci predviđeno je da bude oko 30 stepeni, što će omogućiti i kupanje, i zagrevanje vazduha u balonu.
Budući akva - park je na samom ulazu u Bački Petrovac, na putu ka Novom Sadu, od kojeg je udaljen 18 kilometara.

Uskoro će proraditi na šest hektara, a po završetku treće faze izgradnje prostiraće se na 26 hektara, što će ga činiti najvećim akva - parkom u Evropi.

"Tobogani, bazeni za decu i odrasle, "rafting" na divljoj reci, "dečiji grad", "lenja reka", "relaks bazeni", sportovi na pesku, deo su akva-parka koji će uskoro biti na raspolaganju posetiocima", rekao je Brtka. Prema njegovim rečima, biće izgrađeni još i olimpijski bazen, amfitetatar, zatvoreni bazeni i bungalovi, a tokom 2013. i dva hotela sa ukupno 400 ležajeva.

Već u oktobru ove godine će početi izgradnja zatvorenog dela kompleksa, a Brtka je istakao oblaganje svih bazena podlogom uvezenom iz Italije, koja onemogućava prisustvo bakterije u vodi koja izaziva pojavu legionarske bolesti, što je čest slučaj u ovakvim vodenim kompleksima.

On je naveo da je dobar deo sredstava izdvojen za izgradnju fabrike vode kojom će se napajati bazeni, kao i savremenog prečistača otpadnih voda. Ceo sistem akva-parka biće povezan sa centralnom zgradom, u kojoj će se vršiti automatizovana kontrola temperature i ispravnosti vode u bazenima.

"Naša osnovna želja je da do kraja leta isprobamo ovu novu tehnologiju, a posetioci će u prvoj fazi rada akva-park moći da posete po dosta popularnim cenama"; rekao je Brtka i ocenio da će akva-park preporoditi Bački Petrovac.
  • Svajcarac

    30.09.2011 21:05
    Ne politizirajte i ne mlatite praznu slamu, jadnic
    Ajd kompleksirani cankovi ludaci manite se tog vojvodjani...Kako neko moze biti vojvojanin ako je Srbin, Hrvat, musliman, iptar...
    Madjar, Slovak itd...
    Puna Vojvodina je ludaka koji sebe nazivaju bosanci, dalmatinci, vojvodjani itd.
    To je ostalo jos od komunizma.
    To su nehristi kojima je ispran mozak i koji su sve samo nisu ono sto jesu a tako zele Volkdeztscheri. Da se vrate i da sve te lude vojvodjane nateraju da spavaju sa svinjama i kozama kao nekada.
    Pricajte o lepotama Aqua parka a ne o nekim vojvodjanima. Trazite malo vise leba za decu a ne da podrzavate Canka koji ima vise svojih para nego ceo budzet Vojvodine.
  • Begečka nana

    17.08.2011 09:01
    Bili smo do sada u 14-15 akvaparkova većih i manjih, i ovo što se vidi u Petrovcu stvarno izgleda svetski! Samo, neće biti jeftino, to je sigurno. Svugde su ulaznice 10-20 pa i više EUR po osobi. Tako da neće biti baš za česte posete, (osim ako ne bude sezonska sa velikim popustom), ali opet super, jer nam je najbliži, doduše mali u Segedinu, pa dok uračunaš gorivo, gužve na granici, ovo je ipak neuporedivo bolje. Inače, neko je spomenuo Horizont - to nije akvapark, samo par omanjih bazena, velika gužva, sve u svemu prilično smaranje za nikakav doživljaj. U svakom slučaju, ovo je jedna zaista lepa vest koju ne može upropastiti ni činjenica da Petrovac zaista nije na brdovitom Balkanu!
  • Magnum

    14.08.2011 12:30
    BALKAN
    BACKI PETROVAC NIJE NA BALKANU!!!! Balkan je juzno od Save i Dunava ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.