Pre putovanja naučite ko koga ne voli

Nemojte da veličate Argentinu i Maradonu, lepe žene i tango u Brazilu, niti lepotice sa Kopakabane i Pelea u Buenos Ajresu. Raspitajte se pre polaska na put ko koga voli, a koga prezire.

Argentinci, recimo, mrze Britance zbog Foklanda, a ne treba da spominjete katoličanstvo u delu Glazgova gde se vijore zastave Rendžersa, niti da spominjete Engleze i Bekama u Republici Irskoj, delu Glazgova u kome navijaju za Seltik, ili ne daj bože, u katoličkom Belfastu.

U Finskoj nije preporučljivo veličati Šveđane i Ruse, a u Ukrajini i Belorusiji Poljake. Poljaci (osim onih koji igraju za reprezentaciju Nemačke) nisu mnogo radosni ako čuju hvalospeve o Nemcima, a na njihovoj listi omraženih visoko se kotiraju i Rusi i Ukrajinci.

Veličanje "prošlogodišnjeg divnog provoda u Turskoj" ne donosi ekstra poene kod grčkih domaćina, a bogami ni obrnuto, piše "Travel magazin".

Dakle, informišite se da li je Čile ratovao sa Bolivijom i "ukrao joj celu pacifičku obalu" pre puta u Boliviju, da ne bi posle bilo... Znajte da je Ekvador i dalje negativno nastrojen prema Peruu.

Dakle, prečešljajte Internet ili knjige istorije, jer će vam biti sve mnogo jasnije. Najozbiljnije. Iako vam, kao strancu, ne preti ništa više osim neprijatnosti. Najčešće.

  • T-Rex

    17.02.2010 13:30
    Bolivija, Cile, Brazil, Argentina...
    Koliko sam primetio, Bolivija, Cile, Brazil i Argentina su uz naravno irsku omiljene destinacije nasih Drzavljana. Mogao je autor ovog teksta da se mao potrudi pa da nam kaze koga sve ne vole Grci i Bugari, pa i jos neke nama blize zemlje gde nasi drzavljani cesce odlaze...

    Kada je jedan Bugarski trgovac od mene pomislio da sam makedonac, odmah mi je rekao 35 posto vecu cenu za svoju robu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.