Direktni letovi između Srbije i Australije

Predstavnici Srbije i Australije potpisali su u Beogradu Memorandum o razumevanju kojim se omogućava uspostavljanje direktnih letova između te dve zemlje.
Predstavnici Srbije i Australije potpisali su u Beogradu Memorandum o razumevanju kojim se omogućava uspostavljanje direktnih letova između te dve zemlje. Memorandum su potpisali ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić i ambasadorka Australije u Beogradu Helena Študert, navodi se u saopštenju Ministarstva za infrastrukturu Srbije.

Memorandum se zasniva na principu slobodne konkurencije i omogućava aviokompanijama iz zemalja potpisnica da obavljaju do sedam letova nedeljno iz Srbije do glavnih australijskih aerodroma u Sidneju, Melburnu, Pertu i Brizbejnu. Navodi se i da će domaći avioprevoznici imati neograničen pristup svim regionalnim međunarodnim aerodromima na tlu Australije.

Kako su istakli u Ministarstvu za infrastruktru, sporazumom se otvaraju nove mogućnosti za turističku privredu obeju zemalja, a srpskoj zajednici u Australiji koja ima više od 95.000 građana omogućiće se direktna povezanost sa matičnom zemljom.

Sporazum predviđa i takozvani "kod šer" sistem prilikom prodaje karata i prevoza tereta, navodi se u saopštenju.
  • cure

    04.09.2011 06:32
    pa
    zato australija ima
  • ShepherdBuster

    02.09.2011 15:16
    JumboJet
    Australija je od Srbije udaljena 15.000 km vazdušnom linijom i do nje se iz Evrope može stići jedino velikim Jumbo jetovima (Boing 747, Airbus A380,...), koji mogu ''u cugu'' da pređu razdaljinu od 15.000 km. Kako misli JAT da sa svojim Boing 737-icama leti za Australiju kada ovi avioni mogu ''u cugu da pređu'' samo oko 4.500 km? To znači da bi JAT-ovi avioni, čak i da natoče gorivo recimo negde u Dubaiju, opet ostali bez goriva negde nad Indijskim okeanom negde između Indije i Australije. Koliko ja znam, nema ni teoretske šanse da se sa Boing 737-icama može leteti preko okeana, a JAT ne poseduje velike avione sposobne za prekookeanske letove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja