Kako da stignete do Rajske plaže Sitonije i zašto je ona tako posebna

Ukoliko ste se zaputili na "drugi prst" Halkidikija, obavezno posetite Kavourotripes Paradise, plažu koja se nalazi na Sitoniji i udaljena je oko osam kilometara od Sartija.
Kako portal Grčka info prenosi, Kavourotripes Paradise je nekadašnja neuređena Dukina plaža, danas je egzotičan beach bar koji zaista vredi posetiti, a mnogi turisti je ubrajaju u najlepše plaže na Sitoniji.
Kako stići do plaže Kavourotripes Paradise
 
Ova plaža pripada čuvenoj obali Kavourotripes i zauzela je svoje mesto nedaleko od isto toliko lepih plaža Orange i Mega Portokali. Ukoliko dolazite iz pravca Sartija, otprilike 1,5 kilometar nakon što naiđete na tablu za Orange beach (Portokali) i Mega Portokali, ugledaćete znak na kom piše Kavourotripes Paradise beach.  
 
 
Kod table skrenite sa glavnog puta i vozite još otprilike jedan kilometar zemljanim putem dok ne naiđete na parking. Parkirajte svoj automobil (podsetnik: vodite računa da u njemu ne ostavite ništa vredno) i uskim zemljanim putićem spustite se ka "rajskoj plaži" sa koje se pruža lep pogled na Atos.
 
Zbog čega je ova plaža tako posebna
 
Pre svega, Kavourotripes Paradise plaža je posebno zbog svog nestvarno lepog tirkizno plavog mora koje je toplo i kristalno čisto, a plaža je prekrivena finim belim peskom. Tu su dve uvale, jedna manja bez ležaljki i druga sa ležaljkama i suncobranima. 
 
Iznad plaže u šumi postavljena je kantina koja služi piće i grickalice, okružena ljuljaškama za izležavanje, lejzi begovima, drvenim stoličicama i muzikom u istom egzotičnom ritmu.
 
 
Kavourotripes Paradise je tokom sezone veoma posećena i veoma je teško pronaći slobodnu ležaljku. Zato se preporučuje da plažu posetite radnim danom i malo ranije kako biste našli slobodno mesto i još više uživali u njenoj lepoti.
 
Ako planirate da je posetite sa decom, imajte na umu da spust od kantine ka moru strmim stepenicama može biti malo nezgodan za mališane.
 
Ukoliko volite prirodu, pesmu zrikavaca u gustoj borovoj šumi, predivan zalazak Sunca, savršenu kombinaciju plavog mora, peska, stena, borova i egzotike, ova plaža će vas definitivno impresionirati.
  • Ja

    06.07.2022 21:54
    Sitonija je skupa dosta, ne u skladu sa onim što nudi. U Sartiju vetar zna dići talase i onemogućuti kupanje u moru. Svake godine neko se udavi. Pesak je super, prirodan je, nije nasut na plažu. Restorani su poslovično loši, riba preskupa za ono kako je spremljena, mada teško je i naći dobar restoran u onim delovima Grčke koji mi posečujemo najviše. Mi smo nabasali na jedan jedini da je imao pristojno spremljenu hranu za novac koji su tražili.
  • Liman

    06.07.2022 16:05
    Zaboravili ste da napišete da ako niste u Sartiju treba da se vozite kroz kanjon skoro 45 minuta.
    Jeste lepa uvalica, ali po vrućini nije baš blizu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.