Srbija na sajmu turizma u Berlinu

Na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu, među 11.000 izlagača iz 180 zemalja nalaze se i predstavnici Srbije.

Na 44. Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu, među 11.000 izlagača iz 180 zemalja nalaze se i predstavnici Srbije.

Na štandu Srbije, poseban naglasak je na ponudi kratkih odmora u Beogradu i Novom Sadu, zatim ponudi za odmor na Dunavu, aktivnom odmoru u očuvanoj prirodi i poseti kulturnih manifestacija.

Od zemalja u regionu učestvuje i Federacija Bosne i Hercegovine, koja predstavlja prirodno blago i eko-turizam zemlje i Hrvatska, sa 20 izlagača, koji promovišu najatraktivnije turističke destinacije Jadrana.

Iako su u mnoge porodice zbog krize "uvele mere štednje", novca za godišnji odmor, ipak se na kraju nađe. Samo je u Hrvatskoj u protekloj godini broj gostiju iz Nemačke porastao za 2 odsto, a zabeležen je i porast broja noćenja nemačkih turista za 4 procenta, prenosi Dojče vele.

"Međunarodni sajam turizma u Berlinu podeljen je po zemljama i kontinentima. Međutim, tu klasičnu podelu, i ove godine dopunjujemo i drugim segmentima iz oblasti održivog turizma", izjavio je direktor Centra za turizam i logistiku Sajma u Berlinu Martin Buk.

"Informisaćemo ljude o mogućnostima održivog turizma, tako da se nećemo bazirati samo na avanturistička putovanja, nego i na promociju ekološkog turizma i zaštitu životne sredine", rekao je Buk.

Posetioci Međunarodnog sajma u Berlinu imaće priliku da se informišu i o novitetima u turističkoj branši. Biće prikazani modeli koji omogućavaju brzi izbor i rezervaciju željene destinacije po uzoru na one iz Japana, gde se već sada 20 procenata od ukupnog broja rezervacija obavlja mobilnim telefonom preko interneta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.