Stranci zainteresovani za Šargansku osmicu

Grupa od 42 kampera iz Holandije od juče je u poseti Muzejsko-turističkoj železnici "Šarganska osmica".

Grupa od 42 kampera iz Holandije od juče je u poseti Muzejsko-turističkoj železnici "Šarganska osmica". Oni će do nedelje uživati u vožnji vozom "Nostalgija", koji svakodnevno prevozi turiste poznatom prugom uskog koloseka, a upoznaće turističke i druge znamenitosti Mokre Gore i Zlatibora.

Ove sezone turisti, među kojima je sve više inostranih, veoma su zainteresovani za vožnju "Šarganskom osmicom", pa je tako od 3. marta voz "Nostalgija" prevezao više od 17.000 turista. iz Japana, Engleske, Fransuske, Rusije i Slovenije. Početkom juna dolazak su najavili i ljubitelji pruga uskog koloseka iz Češke, Poljske i Slovačke.

Pošto je "Šarganska osmica" primer kako stare železničke pruge mogu da postanu turističke atrakcije, nedavno su u Mokroj Gori boravili predstavnici kantona Tuzla, koji žele da industrijsku trasu rudnika Banovići pretvore u turističku atrakciju pod nazivom "Banovićki ćiro", pa im je iskustvo domaćina bilo dragoceno.

  • ArkudakiNS

    24.05.2010 10:11
    Nije tačno
    dr Petroviću niste u pravu! Bila sam za Uskrs u Drvengardu 4 dana i naš svet je itekako zainteresovan za vožnju Šarganskom osmicom. Morali smo da rezervišemo unapred mesto u vozu. Tako da priča da samo strani turisti znaju da uživaju i cene naše4 atrakcije nije tačna. Uostalom, ne bi je bilo da je nisu naši ljudi napravili i promovisali. Vožnja je interesantna, osoblje ljubazno sve čisto i sređeno. Zna naš sve da ceni al nema da plati. Vožnja je 500 rds, ulaz u Drvengrad, ako se ne varam, 180 rsd....i tako redom...sok, kafa...a biznismeni zi Japana imaju i mogu. Dobro došli svi i dosta sa tim da našem svetu ne možeš ugoditi jer nije tačno.
  • Dr Petrović

    22.05.2010 04:52
    Kukuriku, dobro jutro!
    Već dugi niz godina biznismeni iz Japana, iz celog sveta, po godinu dana unapred uplaćuju i bukiraju "Osmicu". To je u svetu hit. Kod nas je to "starudija". Svetu se ne može ugoditi, a ni nama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.