Najopasnije na putevima u Hrvatskoj

Sa 150 poginulih u saobraćaju na milion stanovnika, Hrvatsku je Austrijski moto klub (VCO) proglasio najopasnijom evropskom zemljom kad je reč o saobraćajnim nesrećama.

Sa 150 poginulih u saobraćaju na milion stanovnika, Hrvatsku je Austrijski moto klub (VCO) proglasio najopasnijom evropskom zemljom kad je reč o saobraćajnim nesrećama.

Na drugo mesto VCO je svrstao Poljsku sa 143, a na treće Bugarsku sa 139 poginulih. Austrija je, sa 633 poginulih u 2009. godini, u sredini, a najsigurniji su putevi u Holandiji, Švedskoj, Velikoj Britaniji i Švajcarskoj. Prema dostupnim podacima hrvatskog MUP-a, 2008. su na putevima u Hrvatskoj smrtno stradala 64 strana državljana, 267 ih je teško, a 938 lakše ozlijeđeno. Poginulo je najviše Slovaka, a slede državljani BiH, Srbije, te Češke.

Najopasnijom hrvatskom saobraćajnicom već 10 godina smatra se Podravska magistrala, ali je opasna i Zagorska, 50 kilometara dug put koji Zagreb spaja sa Zagorjem. Na auto-putu A1 (Zagreb – Bosiljevo – Split) registrovane su tri tzv. crne tačke – na 70. kilometru (Bosiljevo 2 – Ogulin), 109. kilometru (Ogulin – Brinje), te na 119 kilometru (Brinje – Žuta Lokva).  Na auto-putu A3, problemi su uočeni od Bregane preko Zagreba i Slavonskog Broda do Lipovca, dok je Posavski auto-put najkritičniji na 160. i 176. kilometru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.