Inspekcija pojačava kontrolu agencija

Turistička inspekcija sprovešće narednih dana dodatne kontrole svih turističkih agencija zbog provere polisa osiguranja, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Turistička inspekcija sprovešće narednih dana dodatne kontrole svih turističkih agencija zbog provere polisa osiguranja, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Turističke agencije koje su registrovane na teritoriji Srbije u narednom periodu biće pozvane da izvrše proveru svojih polisa osiguranja od odgovornosti iz delatnosti kojima moraju biti obezbeđeni svi slučajevi iz člana 53. Zakona o turizmu, a turistička inspekcija će sprovesti dodatnu kontrolu svih turističkih agencija, navodi se u saopštenju.

Poseban predmet kontrole biće zakonska obaveza svih turističkih agencija da obezbede propisane polise osiguranja, kojima se posebno pokrivaju štete nastale neispunjenjem, delimičnim ili neurednim ispunjenjem obaveza turističke agencije prema putnicima, kao i štete prouzrokovane usled nemogućnosti turističke agencije da izmiri troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja