Broj turista opao, cene ostale iste

Turistička poseta Grčkoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori opada, ali to nije slučaj sa cenama.

Turistička poseta Grčkoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori opada, ali to nije slučaj sa cenama.

Broj turista u Grčkoj prošle godine bio je smanjen za 20% a ove godine je za 3 % veći nego 2009, pokazuju  podaci sa zvaničnog sajta statističkog zavoda Grčke.

Hrvatska ove sezone u odnosu na prošlu takođe beleži pad turističkih poseta za oko 3,5 odsto, a podaci govore da će se taj trend u narednim mesecima nastaviti.

Crnogorsko Ministarstvo turizma, objavilo je pad broja dolazaka turista za 13 odsto u odnosu na prošlu godinu. Stanje na terenu i rezervacije pokazuju da će ova sezona za crnogorske hotelijere i ugostitelje biti najteža u poslednjih 20 godina.

Kada se sve to sagleda, nejasno je kako i zašto nikome ne pada na pamet da snizi cene i omogući što većem broju ljudi da, na obostrano zadovoljstvo, odu na letovanje. Razlozi su višestruki, piše Blic, a treba ih tražiti pre svega u ekonomskom interesu agencija i hotelijera, ali i nespremnosti zemalja koje od turizma ubiraju prihode da se prilagode novonastaloj situaciji.

  • Iceman

    19.07.2010 20:15
    I Crnji i Gori
    Crnoj Gori tek predstoji crnilo...
    Sami su trazili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja