Zoo vrt u Jagodini dobija par crvenih kengura

Zoološki vrt u Jagodini, koji ove godine obeležava jubilej - deset godina rada, dobiće sledeće sedmice par crvenih kengura, veoma atraktivnih i interesantnih životinja, rekao je danas veterinar u Zoo vrtu Vladimir Jovanović.

Za njih se završava prostor, preko puta prostora za kamile, površine 200 kvadratnih metara sa travnatom podlogom, a visina ograde je tri metra, istakao je Jovanović. On je napomenuo da ova vrsta kengura postiže brzinu do 56 kilomatara na sat, skače u dalj do osam metara a u visinu do dva metra. Životni vek im je 18 godina.

Kenguri stižu iz Beogradskog zoo vrta, dodao je Jovanović.

"Ova vrsta kengura, u prostoru gde je smeštena mora imati temperaturu iznad 12 stepeni Celzujsovih tako da gledamo, dok im ne ugradimo grejanje za zimu, da budu napolju, ali se nadam da će to biti sledeće nedelje", rekao je Jovanović.

Zoo vrt u Jagodini je za ovu godinu planirao nabavku i još jedne foke za šta je opredeljeno milion dinara.

Zoo vrt u Jagodini prošle godine posetilo je 85.000 turista, a prihod od prodatih ulaznica je bio 15 miliona dinara. Restoran ZOO vrta, ostvario je prihod od 27 miliona dinara, a prihod od kafića, suvenirnice, brze hrane... je četiri miliona dinara, stoji u izveštaju o poslovanju ZOO vrta.

Javno peduzeće Zoo vrt u Jagodini, jedan je od četiri Zoo vrta u Srbiji, deo je celine Turističkog komplesa u čijem sastavu je još Akva park, Muzej voštanih figura, izletište "Potok" sa veštačkim vodopadom, fontanama, Letnjom pozornicom...

Zoo je prošle godine dobio jednog tigra, lamu, antilopu i dva zebu govečeta.

Autor: Tanjug

  • cvrc

    21.04.2016 17:00
    crkveni kenguri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.