Prikupljaće DNK pasa da mogu da kazne neodgovorne vlasnike

Načelnik jedne opštine u gradu Bezje na jugu Francuske, doneo je odluku da se prikupe DNK uzorci svih pasa u gradu i da budu upoređeni s izmetom pasa na ulicama, te da na taj način neodgovorni vlasnici pasa koji nisu pokupili izmet iza svog kućnog ljubimca, budu kažnjeni.

Grad Bezje priprema se na sprovođenje ove odluke kako bi ulice svog grada održavao čistim.

Načelnik Robert Menard za radio "Europe1" kazao je kako će uzorci biti uzeti od svakog psa u gradu i stavljeni u bazu podataka. Ti podaci će kasnije biti upoređeni s izmetom koji bude pronađen na ulicama.

Kako je Menard kazao, mnogi stanovnici grada su se žalili na prljavštinu i zagađenost u gradu zbog čega su tražili neko efikasno rešenje.

On je dodao kako će oni koji budu odgovorni za zagađenost i prljavštinu u gradu, snositi posledice.

Pretpostavlja se da u gradu postoji 1.300 pasa, a vlasnici pasa će morati DNK analize da odnesu veterinaru. Oni koji to ne budu učinili platiće 38 evra kazne.

S druge strane, ukoliko se utvrdi da vlasnik nije pokupio izmet iza psa, platiće 450 evra kazne.

Očekuje se da će opština godišnje zaraditi 50.000 evra.

Ovaj princip je primenjen u Italiji i Španiji, a u Francuskoj bi trebalo da bude primenjen od 1. oktobra.

Autor: 021

  • Centarac

    24.04.2016 19:50
    Daleko je Francuska
    To bi kod nas moglo da se prosiri i na ove sto bacaju pikavce,pljuju po plocniku,razbijaju flase na ulici,povrcaju...gradska kasa bi uvek bila puna od kazni,ali...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.