Lavove iz cirkusa premeštaju u Afriku

Trideset tri lava spasena iz cirkusa u Peruu i Kolumbiji poslata su nazad u Južnu Afriku, kako bi otatak života proveli u jednom privatnom utočištu.
Najveći vazdušni transport lavova do sada organizovala je grupa Medjunarodni branitelji životinja (Animal Defenders International - ADI), sa sedištem u Los Andjelesu.
 
Organizacija ADI je nekoliko godina saradjivala sa poslanicima u Peruu i Kolumbiji kako bi se zabranilo korišćenje divljih životinja u cirkusima, gde se često drže u užasavajućim uslovima.
 
Dugotrajno putovanje životinja počelo je u četvrtak u Kolumbiji, gde je karavan s prvih devet lavova otišao iz grada Bukaramanga vozeći se 14 sati do Medjunarodnog aerodroma u Bogoti. Odatle su ukrcani u teretni avion kojim su leteli do glavnog grada Perua, gde je preuzeto još 24 lavova.
 
Letelica s lavovima uputila se ka Južnoj Africi u petak uveče.
 
Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.