VIDEO: Beba orangutan se oporavlja nakon traume odvajanja od majke

Napuštena beba orangutan, koja je ilegalno oduzeta od svoje majke, ima novi dom zahvaljujući međunarodnom programu spašavanja životinja u Borneu, Indonezija.

Čuvari, ljudi koji sada brinu o ovoj maloj napuštenoj ženki, nazvali su je Džos i pomažu joj da se prilagodi novoj sredini i premosti tešku traumu, zbog koje ima i fizičke posledice.

Naime, uplašena, Džos je samu sebe grlila i imala teškoće da uopšte stoji, ali zaposleni u centru za spašavanje životinja kažu da će oporavak biti dobar i da će Džos biti zdrava.

Pogledajte dirljivi snimak koji prikazuje kroz šta je Džos prolazila.

Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.