VIDEO: Terorišu životinje zarad selfija

Nekoliko dana nakon vesti o smrti Artura, najtužnijeg polarnog medveda na svetu, svet je saznao za njegovog neimenovanog "rođaka", zatočenog u jednom kineskom tržnom centru.

Zoo vrt "Grandview Aquarium", smešten u tržnom centru u oblasti Guangčo u Kini, jedan je od najgorih objekata ove vrste. Zatvorene među gole betonske zidove okrečene u plavo, bez prozora i bilo kakve razonode, životinje zapadaju u apatiju.

Razlog za njihov boravak ovde samo je jedan – selfiji koje stotine posetilaca svakodnevno prave. Pojedine životinje prinuđene su da izvode trikove, neke leže mrtve poput ribe gruper u obližnjem akvarijumu, a neke apatično gledaju u daljinu, poput medveda na snimku.

Njegovu patnju dodatno otežavaju turisti koji neprestano kuckaju po pregradnom staklu, u nadi da će na taj način podstaći životinju da ‘živne’.

  • Kata

    12.07.2016 00:44
    Ljudska vrsta će ovako završiti..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.