Ova rasa pasa najčešće ujeda ljude

Nedavno objavljeni rezultati istraživanja koje je sprovela najveća britanska kompanija specijalizovana za osiguranje kućnih ljubimaca (Animal Friends) na vrh popisa pasmina pasa koje najčešće grizu ljude stavlja labradore.

Budući da se labradori najčešće spominju kao porodični psi i prijatelji dece rezultati istraživanja mnoge će iznenaditi, ali statistički gledano imaju logike i poklapanju se s ljstvicom najpopularnijih pasmina pasa u Velikoj Britaniji koja pokazuje da su upravo labradori najbrojniji, pa su samim time i njihovi ugrizi češći od nekih manje popularnih pasmina.

Gledajući generalno, najčešće žrtve napada pasa su poštari i razni dostavljači, a uz labradore na listi pasa koji ih najčešće napadaju su nemački ovčari, stafordski bulterijer i Border Koli.

Kao neke od najčešćih posledica ugriza istraživanje navodi amputacije vrha prsta/prstiju, razderotine, ubodne rane (od zuba) i gubitak noktiju.

  • влада

    18.08.2021 12:13
    вл
    највише регистрованих уједа у свету има раса паса лабрадор
  • Sremac

    03.08.2016 11:38
    Statistika
    Ne pričajte koješta. Statistika daje tačan rezultat iz zbira netačnih podataka.
    Pogledajte klip sa donjeg linka.
    https://www.youtube.com/watch?v=rWQ2-vrnqqI
  • Shimmy

    03.08.2016 10:42
    Ovaj clanak...

    To je kao da objavite vest da eto u Srbiji najvise saobracajnih nezgoda sa smrtnim ishodom prave Srbi. (Zna se koje su krvolocne rase...mislim na zivotinje, ali da se primeniti ista logika i na ljude, samo sa osvrtom na kulture i narode, jer boja koze ipak nije bitna).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.