FOTO: Prodata torba od pregažene mačke

Tašna napravljena od preparirane mačke prodata je na aukciji na Novom Zelandu za 545 dolara.

Posle početne cene od 1.400 dolara i negativnih komentara na društvenim mrežama, ponuđač TradeMe je snizio početnu cenu na jedan novozelandski dolar.

Preparator Kler Tird iz Krajstčerča izjavila je da je mačku, koju je pregazilo vozilo na putu, držala tri meseca u frižideru pre nego što je odlučila da je pretvori u tašnu, preneo je Bi-Bi-Si. Trebalo joj je oko 300 sati da je završi, a na prodaju ju je ponudila tek posle sedam godina.

Na vebsajtu TradeMe na kojem je tašna ponuđena na aukciju u opisu se navodi da je "Tom veoma moderna tašna za devojku koja ima sve" i koja će "privući pažnju gde god idete".

Reagovanja na tašnu od mačke bila su podeljena. Neki su smatrali da je "odvratna", neki da nema ničega kreativnog ni umetničkog u njoj, dok su neki kreatorki poručili da "ostavi mačke na miru". Bilo je i mnogo šala s igrom reči, a jedan od komentatora je rekao da bi više voleo da je tašna u drugoj boji.

Kler Tird koja se prepariranjem profesionalno bavi već 15 godina, kaže da je odlučila da mačku pretvori u tašnu jer je "imala posebno lepo lice, a ostatak je bio zgnječen".
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.