VIDEO: Najtužnija polarna medvedica na svetu premeštena u park prirode

Polarna medvedica koju su aktivisti za prava životinja nazvali najtužnijom na svetu, premeštena je iz kineskog tržnog centra u kojem je živela u nepodnošljivim uslovima.
Tržni centar Grandview u južnokineskom gradu Guangdžou sagradio je omanji zoološki vrt kako bi privukao kupce. Među izloženim životinjama bila je i medvedica nazvana Pica, koja je živela je u staklenom kavezu površine 40 kvadrata.
 
Američki i kineski aktivisti za prava životinja pokrenuli su kampanju da joj se omoguće bolji životni uslovi jer je medvjedica u kavezu pokazivala znakove izrazitog stresa. Snimcima "najtužnije medvedice na svetu" koja je uznemireno hodala od jednog do drugog kraja kaveza i tresla glavom uspeli su da dođu do naslovnica svetskih medija.
 
Tržni centar Grandview objavio je da je ovaj vikend Pica premeštena u park prirode u kojem je rođena. Ali kažu da je to samo privremeno, dok se ne obnovi njen kavez.
 
Aktivisti su pozdravili taj potez. "Napokon će osetiti sunce na svom krznu, udahnuti svež vazduh i videti nebo iznad glave", rekao je Peter Li. "Pozivamo upravu centra da to bude trajno i da Picu ne osuđuju na povratak", dodao je taj borac za prava životinja.
 
  • X gradjanin

    15.11.2016 11:17
    SOS
    Predivno da postoje ljudi koji brinu i o zivotinjama. Zelim im svaku srecu i uspeh u radu.
    Ko voli zivotinje,voli i ljude!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.