Sud odlučio: Pas nije dete, deci se ne stavlja brnjica

Možda vi volite svog psa i smatrate ga članom porodice, ali je on u očima zakona samo – pas.
Do tog zaključka došao je kanadski sudija u slučaju "starateljstva" nad psima u jednoj brakorazvodnoj parnici.  
 
CBC News prenosi da je žena želela da zadrži oba psa – Keniju i Violou – a da njen muž ima pravo posete. Međutim, muž je odbio tu mogućnost, pa je sudija Ričard Daniluk morao da odluči umesto njih. On je ocenio da par "traći pravosudne resurse" i objasnio im da pas ne može biti dete pred zakonom. 
 
"Odlučivanje gde će Kenija i Vilou da završe je kao presuđivanje o tome kome treba da pripadnu noževi za puter. Da li treba da naređujem da jedna strana može da koristi noževe 1,5 sat nedeljno da namaže hleb?", rekao je sudija. "U Kanadi obično ne kupujemo svoju decu od odgajivača i ne stavljamo im brnjice."
 
Zasad psi ostaju kod ženinih roditelja, a Daniluk upozorava da će, ako se bivši par ne nagodi, psi možda biti prodati, a novac podeljen među bivšim supružnicima.
  • c

    21.12.2016 13:29
    Ženka muškarcu mužjak ženi.

    Iovako pola njih iščašenika ima odnose sa kerovima, pa da ne budu usamljeni noću.
  • Posmatrač

    21.12.2016 08:53
    Razumem naklonost prema nekim životinjama i ljubav prema nekim ljudima...
    Za sve ostalo je potrebna manja ili veća intervencija profesionalca u određenoj struci.
  • Ex beli listic

    21.12.2016 03:15
    @ Posmatrac

    Razmisli samo koliko puta te je ujeo pas, a koliko covek (u prenesenom smislu: tj naneo bol). Kad istinski razmislis, shvatices cemu ljubav prema zivotinjama.

    Plus gomila drugih koristi: psi za slepe osobe (veoma prisutne u razvijenim zemljama), psi kao pomoc depresivnim i drustveno izopstenim osobama (psi ne osudjuju necijiji izgled, inteligenciju), pa psi za bolesnu decu (lecenje tesko bolesne dece u nekim bolnicama uz pomoc pasa)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.