Tigrovi u Jagodini napunili 19 godina

Bengalski tigrovi Saj i Nataša iz Zoološkog vrta u Jagodini napunili su 19 godina, a radnici vrta su na simboličan način obeležili njihov rođendan.

"Napravili smo im tortu od bifteka, ukrasili im kavez balonima. Nataša je pokazala svoju dominaciju i nije želela Saju da da njegov deo torte već smo morali da mu damo meso malo dalje od nje", rekao je veterinar Vladimir Jovanović.

Saj i Nataša su pre 11 godina došli iz beogradskog zoo vrta. Životni vek ovih tigrova je oko 25 godina. "Oni su za sada još vitalni, mada im zbog starosti ispadaju zubi. Zato vodimo računa o njima i dodajemo razne suplemente u ishranu kako bi živeli što kvalitetnije i duže", rekao je Jovanović.

Ovaj par je do sada imao devet legla. Poslednje je bilo u julu prošle godine. "Skoro svi zoo vrtovi u Srbiji imaju naše mladunce. Jedno je čak u Alžiru. Reč je tigrici koja se zove Jagodina", kazao je Jovanović.

Radnici Zoo vrta u Jagodini se trude da životinje što lakše prebrode zimske dane. Životinje koje ne podnose niske temperature, kao što su kamile, žirafe, majmuni borave u zatvorenim prostorijama i pojačana im je ishrana. Niske temperature odgovaraju bengalskim tigrovima, sibirskim kozama, foki, lamama i medvedima.

U zoo vrtu u Jagodini, koji je otvoren 2006. godine, živi više od 500 životinja iz 80 vrsta.

Teme

tigar

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.