VIDEO: Papagaji narkomani pustoše polja maka

Indijski poljoprivrednici ratuju s papagajima koji su postali zavisnici i uništavaju polja maka.
Ove ptice čekaju da zemljoradnici iseku plodove maka i onda kreću po svoju dozu. Naučile su da ne smeju da krešte kako ne bi bile uhvaćene na delu, zbog čega u svoj pohod na mak idu u tišini. 
 
Pošto otkinu plod, odlete visoko u krošnju gde uživaju u svom plenu. Poljoprivrednici su pokušali sve kako bi oterali papagaje od svojih useva, ali ništa ne pomaže - ni bubnjevi ni petarde.
 
"Moramo da provodimo sate i sate u polju kako bi zaštitili useve", žale se farmeri i dodaju da je broj papagaja zavisnika svake godine sve veći.
 
Ovaj fenomen je prva uočila Državna kancelarija za narkotike kada je nadgledala polja zbog zloupotrebe maka u proizvodnji opijuma.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.