FOTO: Zoo vrt će od ubijenog mečeta napraviti eksponat

Bernski zoološki vrt "Delhelcli", koji je šokirao javnost odlukom da uspava zdravo mladunče mrkog medveda zato što ga je otac maltretirao, saopštio je da će meče biti preparirano i izloženo u obrazovne svrhe.
Bernski zoološki vrt "Delhelcli", koji je šokirao javnost odlukom da uspava zdravo mladunče mrkog medveda zato što ga je otac maltretirao, saopštio je da će meče biti preparirano i izloženo u obrazovne svrhe.

"Mladunče broj četiri" je navodno uspavano nakon što je mužjak Miša, težak 360 kilograma, ubio drugo mladunče iz istog legla zato što je bio ljubomoran zbog pažnje koju im je poklanjala majka Maša.

U divljini ženke medveda štite mladunčad tako što oteraju oca čim donesu potomstvo, pa se zoo-vrt našao na meti kritika organizacija za zaštitu životinja zato što su životinje držali zajedno u ograđenom prostoru.

"Delhelcli", međutim, i dalje šokira javnost. Kako je saopšteno, preparirano "Mladunče broj četiri" najkasnije na jesen treba da bude izloženo u zoo-vrtu kako bi deca shvatila da "priroda zna da bude veoma surova".

Na tabli uz preparirano telo životinje biće opisane okolnosti pod kojim je umrla. Prema rečima zvaničnika vrta, uspavljivanje je bio neizbežno, jer bi razdvajanje Miše i Maše izazvalo "značajne poremećaje u njihovom ponašanju".

"Priroda ume da bude veoma okrutna i to želimo da objasnimo deci. Mislimo da je dobro što će ovaj medved imati određenu ulogu i posle smrti i što će pomoći ljudima da bolje razumeju prirodu", kaže Doris Slezak, direktorka obrazovnog sektora zoo-vrta.

Posle incidenta koji se dogodio u aprilu i gnevne reakcije javnosti i organizacija za zaštitu životinja medved Miša je sterilisan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.