Zlostavljani slon plakao kad je oslobođen

Slon Radžu, koji je 50 godina trpeo glad, batine i zlostavljanje oslobođen je prošle nedelje.
Slon Radžu, koji je 50 godina trpeo glad, batine i zlostavljanje oslobođen je prošle nedelje.

Slon je bio vezan lancem dan i noć, a često je i fizički zlostavljan. Njegove noge su krvarile zbog oštrih okova, a živeo je od onog što su mu davali prolaznici i turisti. Ponekad je bio toliko gladan da je jeo papir i plastiku kako bi napunio želudac.

Ipak, njegovim mukama je prošle nedelje došao kraj, jer su ga u okrilju noći spasili aktivisti britanske organizacije Wildlife SOS za zaštitu životinja u Indiji. Njegovi spasioci su rekli da je plakao kada su ga oslobodili, a eksperti su potvrdili da slonovi mogu plakati baš kao i ljudi.

"Slonovi su inteligentne i emotivne životinje. Dokazano je da pokazuju osećaje sreće, ali i patnje. Radžu je plakao kad je oslobođen, tako da je jasno kakvu je torturu preživeo. Dok mu nismo pomogli, on nije znao kakav je osećaj hodati bez okova. Ovo je zaista jedan tužan slučaj. Ipak, Radžu danas zna kako je biti slobodan. On više neće patiti", izjavila je portparolka Wildlife SOS-a.

Veruje se da je Radžu imao oko 27 različitih vlasnika, a od poslednjeg je zaplenjen.

Udruženje Wildlife SOS je pokrenulo kampanju čiji je cilj prikupljanje novca za pomoć slonu, kako bi on mogao da živi u rezervatu sa ostalim slonovima.

  • Lale novosadska legenda

    07.07.2014 23:46
    Isto se desilo sa mojim psom kada smo presli madjarsku granicu i usli u EU.
  • Tijana

    07.07.2014 22:09
    Sve najgore turistima koji su samo prolazili i bacali svoje grickalice. A 'vlasnike' u zatvor
  • 07.07.2014 15:47
    ne razumem ljude koji putuju i vole ove krajeve sveta koji su tamni vilajeti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.