FOTO: Psi zamalo završili u klanici

Kineski aktivisti za zaštitu životinja uspeli su uz pomoć vlasti u ovoj mnogoljudnoj zemlji da raskrinkaju lanac ilegalne trgovine psima i time spasu 2.500 pasa od sigurnog puta u klanicu.
Kineski aktivisti za zaštitu životinja uspeli su uz pomoć vlasti u ovoj mnogoljudnoj zemlji da raskrinkaju lanac ilegalne trgovine psima i time spasu 2.500 pasa od sigurnog puta u klanicu.

Kompletna akcija se dešavala proteklog vikenda na nekih 200 kilometara od Pekinga, kada su aktivisti u sopstvenoj organizaciji uspeli da zaustave konvoj od pet kamiona prepunih pasa na putu za klanicu. Kompletnu akciju je sprovela organizacija ‘Care for Stray Animals Center’, čiji su aktivisti najpre spazili na jednom lokalnom putu kamion sa najmanje 500 pasa.

Usledila je velika kampanja i poziv svim ljubiteljima životinja preko socijalnih mreža, što je rezultiralo da se aktivisti organizuju u praćenju ovog kamiona. Ispostavilo se da je u pitanju bio konvoj sa još četiri kamiona punih pasa.

Većina pasa u kamionima su bili napušteni i psi bez vlasnika, ali je bio i ne mali broj rasnih, ukradenih vlasničkih pasa. Njihovo krajnje odredište je bila lokalna fabrika za preradu mesa, odnosno klanica u okviru tog kompleksa.

Na poziv aktivista, na licu mesta se pojavila i policija koja je kontrolom utvrdila da prevoznici nemaju odgovarajuća dokumenta za pse koje su prevozili. Pokrenuta je i istraga, koja je brzo dala rezultate, a utvrđeno je da je reč o ilegalnoj trgovini životinja. Policija je htela da pse vrati na početno odredište, ali su aktivisti uspeli da preuzmu većinu ovih pasa.

Jedan deo pasa je vraćen vlasnicima, za koje je utvrđeno poreklo i identitet, dok su svi ostali psi smešteni u prostorijama udruženja ‘Care for Stray Animals Center’ u okolini Pekinga.

  • Lila

    19.08.2014 07:30
    U Kini jedu pse.
    U Srbiji svinje.
  • patakoni

    16.08.2014 04:38
    a ko zna sta mi ruckamo u nasim virslama kobajama i pleskavicama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.