VIDEO: Napravio savršenu kuću za mace

Greg Kruger iz Minesote je veliki ljubitelj mačaka. Istovremeno, on obožava kućne majstorije, a omiljena aktivnost mu je pravljenje raznih polica, stepenika i stazica svuda po kući.
Greg Kruger iz Minesote je veliki ljubitelj mačaka. Istovremeno, on obožava kućne majstorije, a omiljena aktivnost mu je pravljenje raznih polica, stepenika i stazica svuda po kući.

On je savršeno spojio svoje dve ljubavi, pa je poslednjih 15 godina proveo praveći savršena mestašca za igranje maca, skrivena svuda po kući.

U ovom raju za mace baškare se njegove četiri ljubimice. One se po ceo dan zanimaju malenim preprekama i "mozgalicama" koje im je vlasnik osmislio, inspirisan prirodnom radoznalošću ovih divnih stvorenja.

Gregu je prošle godine, u 49. godini, dijagnostifikovan Aspergerov sindrom, vrsta autističkog poremećaja, koji se manifestuje poteškoćama u društvenoj interakciji i ograničenim interesovanjima i aktivnostima. Iako je tek saznao za poremećaj, jasno je da od ranije pati od njega. On, međutim, ne gleda na svoje stanje tako crno.

"Da nije ove dijagnoze, kuća mi ne bi izgledala onako kako izgleda. Uređenje kuće za moje mace uzima mi dosta vremena, ali ja toliko uživam u tome, da mi se ponekad čini da namerno izmišljam nove "projekte", kako nikad ne bih završio sa pravljenjem",  kaže on.

Greg dodaje da smatra da mu je bolest pomogla da bolje upozna ova divna stvorenja, sa kojima oseća veliku povezanost, jer im je veoma sličan.

U pravljenje tunelčića, platformi, stazica i mostića Greg je uložio 10.000 dolara. Staze su duge čak 100 metara, prolaze kroz svaku sobu, a raspoređene su tako da mace nikada ne moraju ni da dotaknu pod, osim kada žele. Svaka stazica ima malenu ogradu, tako da mace ne moraju da brinu da li će pasti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.