Životne lekcije kojima vas može naučiti vaš ljubimac

Ako razmišljate o kupovini psa, međutim, ali još niste sigurni u svoju odluku, možda vam ovih nekoliko podataka olakša stvari.
Ako razmišljate o kupovini psa, međutim, ali još niste sigurni u svoju odluku, možda vam ovih nekoliko podataka olakša stvari.

Podizanje i briga o psu nisu nimalo lak posao, ali na kraju se čitav taj posao itekako isplati. Vlasnici su otkrili nekoliko stvari koje su ih o životu naučili njihovi mali i veliki ljubimci.

1. Bezuslovna ljubav

Ljubimac će vas voleti bez obzira na sve, kroz dobra, ali i loša vremena. On će vas voleti na vaše najbolje, ali i najgore dane pa čak i onda kad vam neće biti do duge šetnje.

2. Uzbuđenje

Iako psi mogu hodati 100 puta istom rutom po komšiluku, ona im nikada ne dosadi. Oni će uvek biti uzbuđeni, opet će sve pronjuškati i živeti u sadašnjem trenutku.

3. Granice

Psi se ponašaju dobro kad postoje jasno postavljene granice. Takođe, to važi i za nas: kada imamo jasno definisane granice, tada smo u mogućnosti da odredimo ono šta jeste i ono što nije prihvatljivo ponašanje. Granice dovode do zdravih odnosa i veza.

4. Male stvari

Psi cene male stvari, kao što su poslastice ili igranje u parku s drugima. Njima je dovoljno da vi svaki dan dođete kući, a budite sigurni da će znati da vam izraze zahvalnost. Mnogi bi mogli puno toga da nauče od njih.

5. Intuicija

Verujte svojoj intuiciji. Psi se vode svojim instinktima, a mi smo takođe sposobni za to. Takođe, često se pokazalo kako nam je upravo taj unutrašnji osećaj davao pravi odgovor.

6. Ljubav

Psi će svaki dan pronaći način kako da iskažu svoju ljubav i privrženost prema drugima, odnosno prema svom vlasniku. Izražavanje ljubavi je važno i donosi sreću vama i drugima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.