Trojke džinovske pande napunile 100 dana

Trojke džinovske pande, jedine rođene u zatočeništvu koje su uspele da prežive, napunile su 100 dana.
Trojke džinovske pande, jedine rođene u zatočeništvu koje su uspele da prežive, napunile su 100 dana.

Živahni mladunci, koji su imali jedva 100 grama na rođenju, danas teže više od pet kilograma. Počeli su da im izbijaju zubi i zasad ih imaju po dva.

Dong Guisin, direktor zoološkog vrta u Guangdžou, na jugu Kine, izjavio je da su na lekarskom pregledu bebe pande pokazale da su odličnog zdravlja.

Počev od danas, posetioci parka moći će da vide trojke u ograničenim periodima.

Predstavnici parka navode da je dosad rođeno četiri trojki pande, ali da je ovo prvi put da su se sva tri mladunca održala u životu.

Džinovska panda je ugrožena vrsta. Procenjeno je da je u divljini preostalo samo 2.000 pandi, a da skoro 200 živi u zatočeništvu u Kini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.