FOTO: Napušteno mladunče babuna ne odvaja se od plišanog mede

Mladunče babuna koje je majka napustila nakon rođenja u zoo vrtu u Gaziantepu postalo je član porodice šefice veterinarske klinike Ozsun Yurt Gunes.
Mladunče babuna koje je majka napustila nakon rođenja u zoo vrtu u Gaziantepu postalo je član porodice šefice veterinarske klinike Ozsun Yurt Gunes.

U jednom od najvećih turskih i evropskih zoo vrtova u šumi Burc rođen je mali babun kojeg je majka odbacila, a brigu o njemu su preuzeli radnici veterinarske klinike.

Nakon završetka radnog dana, šefica klinike Gunes, inače majka dvoje dece, malog babuna nosi kući i brine se o njemu kao o bebi.

Gunes je istakla da je mladunče rođeno pre šest dana i da je njegovo trenutno stanje veoma dobro. Rekla je da će se o njemu brinuti narednih šest meseci, a potom će postati novi stanovnik vrta.

Dodala je da simpatični babun još nije dobio ime i da će tim povodom biti organizovana licitacija posetilaca zoo vrta.

"Babun je poput svake bebe. Noću nas budi pet puta da ga hranimo. Postao je poput naše bebe. Othranila sam dve bebe, a on mi je treća. Navikli smo se i mnogo vezali za njega", kazala je Gunes.

Naglasivši da su babuni veoma emotivna bića i da bebe spavaju isključivo u zagrljaju majke, Gunes je rekla da je njena devetogodišnja devojčica malom babunu dala svog plišanog medu i ćebence i da se on od mede ne odvaja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.