Slovenija dobija krematorijum za kućne ljubimce

Prvi krematorijum za kućne ljubimce otvoriće se u Sloveniji u mestu Črnci nedaleko od Maribora, uz granicu s Austrijom, a vlasnica je u to do sada investirala 150.000 evra.
Prvi krematorijum za kućne ljubimce otvoriće se u Sloveniji u mestu Črnci nedaleko od Maribora, uz granicu s Austrijom, a vlasnica je u to do sada investirala 150.000 evra.

"Na ideju sam došla kada, živeći u velikom gradu, nisam imala gde da pokopam mog uginulog psa", rekla je Tanja Škorjanc, vlasnica krematorijuma "Večni azil"

Njegovo zvanično otvaranje je u petak i poseduje sve potrebne dozvole države i lokalne zajednice.

Peć za kremiranje nabavljena je u Velikoj Britaniji, a postavljena je u obnovljenom objektu u kojem je nekada bila štala.

Ministarstvo životne sredine izdalo je privremenu dozvolu za rad krematorijuma za kućne ljubimce na godinu dana, a već se znaju i cene usluga. Za kremiranje životinja do dva kilograma težine plaća se 56 evra, a za teže od 40 kilograma 276 evra.

Krematorijum je namenjen za životinje do 120 kilograma, a kremiraće pse i mačke, ptice, manje glodare i guštere.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.