Hrana koja pomaže bolnom grlu

Kada vas boli grlo, svaki zalogaj može biti bolan ali neke vrste hrane mogu pomoći bržem boljitku ili bar umanjiti privremeno bol.

Kada vas boli grlo, svaki zalogaj može biti bolan ali neke vrste hrane mogu pomoći bržem boljitku ili bar umanjiti privremeno bol. Sprejevi i bombone za grlo mogu pomoći, ali i neke vrste hrane.

Citrusno voće i sokovi su dobro poznato sredstvo za lečenje prehlade, sa dobrim razlogom: vitamin C koji sadrže deluje protivupalno i isušuje iritirano tkivo grla. Takođe, citrusi pomažu podizanju imuniteta. Popijte koliko god možete ceđene narandže ili grejpfruta, ili jedite celo voće. Dodajte vodi ili čaju limunov sok.

Med takođe pomaže protv upala. Probajte stari domaći lek: topao čaj sa medom i limunom ili uzmite kašiku meda dnevno.

Voćni sladoled, verovali ili ne, onaj vodeni poput Rumenka pruža trenutno olakšanje kod bola u grlu. Izaberite onaj od citrusnog voća a izbegavajte mlečne sladolede i mlečne proizvode uopšte jer oni podstiču proizvodnju sekreta i otežavaju gutanje.

Otiđite kod doktora ako vas bol traje više dana, i ako je praćen povišenom temperaturom, tačkicama na grlu, gubitkom glasa ili oticanjem.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.