Bebi gumicom vezali plućnu arteriju

Beba Risi Logi iz Velike Britanije rođena je bez vitalnog mišića u srcu pa su hirurzi taj problem rešili gumicom koju su vezali oko njene plućne arterije, kako bi sprečili dotok krvi u pluća.

Ovaj bebac je rođen sa rupom u srcu što znači da može da se udavi u sopstvenoj krvi. Njegovo srce je počelo da otkazuje kada je imao mesec dana ali je bio previše mali za veliku operaciju, pa su lekari morali da mu stave gumicu na plućnu arteriju. Takođe, mališan ima i Daunov sindrom.

Doktori se nadaju da će gumica održavati dečaka u životu dok ne stasa za operaciju.

Njegova majka Triša (38) bila je 24 nedelje trudna kada je otkriveno da bebac ima defekt, ta da se nije znalo da je u opasnosti pa se planirala operacija kada bude imao oko četiri meseca.

"Bili smo ushićeni. Bio je tako zdrav i nije trebalo vršiti nikakve intervencije. Mislili smo da će biti kod kuće četiri meseca", opisala je majka kako je bilo kada se bebac rodio.

Međutim, prvi problem je nastao kada je dečak imao 11 dana pa je dobio injekciju zbog koje se mučio da diše.

"Tada je bio toliko bolestan da sam mislila da neće preživeti", rekla je Triša.

Lekari su odlučili da mu stave gumicu tek kada je imao osam nedelja.

Triša se sada moli da Risi, koji ima 17 nedelja, izdrži do operacije.

Autor: Alo

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.