Muškarci sa dugim nogama podložniji obolevanju od raka

Više stope raka su uglavnom povezane sa visokim ljudima, a naučnici sa Univerziteta u Minesoti su objavili da muškarci sa dužim nogama imaju 42 odsto veći rizik pojave raka debelog creva od onih sa kraćim nogama.
Naime, naučnici su otkrili da muškarci sa nogama prosečne dužine od 0,9 metara imaju 91 odsto veći rizik pojave raka debelog creva nego oni čije su noge prosečne dužine 0,7 metara. 
 
Kod žena, verovatnoća dobijanja raka na osnovu dužine nogu je statistički beznačajna.
 
Ova studija je podržala teoriju da hormoni rasta koji utiču na dužinu nogu mogu da doprinesu riziku nastanka raka debelog creva. 
 
Istraživači u Južnoj Koreji su primetili da ishrana bogata orasima može da umanji rizik pojave raka debelog creva i kod muškaraca i kod žena.
 
Autor: Newser 
  • komsha

    27.04.2016 09:45
    nadri lekari
    treba da traze lek za rak, a ne da lade m...da... pametnjakovici...
  • Ptiberije

    27.04.2016 02:16
    Znaci da skratimo noge na vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.