Kako da otklonite migrenu ili glavobolju?

Tup bol u predelu slepoočnica, čela, može biti posledica stresa, napetosti, lošeg vida. Ali glava može da zaboli i iz čista mira.

Svi pate od glavobolje. Nesnosne glavobolje nekima upropaste dan, a nekima i život. Za običnu glavobolju dovoljan je jedan analgetik ili hladna krpa na čelu, ali ako se stvari postanu ozbiljnije, može li priroda da pomogne?

OBIČNA GLAVOBOLJA

KROMPIR

Ovo je jedan od najstarijih recepata. Krompir presecite na pola i njime trljajte predeo oko slepoočnica i čelo. Kada se osuši, glavobolja bi trebala da prestane.

KAFA I LIMUN

U šolju crne kafe iscedite jedan limun. Popijte i čekajte da bol prestane. Ne bi trebalo dugo da traje.

MASAŽA ULJEM OD MENTE I LAVANDE

Ulje jedne od ove dve biljke smlačite i njime lagano masirajte nosnu kost i predeo oko očiju. Ne bi škodilo ni da vam neko izmasira ramena, vrat i potiljak, što bi poboljšalo cirkulaciju i otklonilo bol.

MIGRENA

LEK OD ĐUMBIRA

Ova biljka ima analgetsko dejstvo i brzo deluje. Možete je koristiti na dva načina — kao čaj ili da koren ove biljke jednostavno grickate. Čaj se sprema tako što se 1/3 đumbira u prahu pomeša sa čašom vode ili soka i pije više puta dnevno.

RIBLJE ULJE

Može da se koristi za masažu ili da se uzima u obliku kapsule. Daje odlične rezultate.

LED

Lezite u tihu i zamračenu sobu i na čelo stavite što hladnije obloge. Na glavu navucite kapu ili je umotajte nekom maramom, peškirom.

RECEPT ZA MIGRENU KOJI GOTOVO MOMENTALNO OTKLANJA BOL

Dve kašičice himalajske soli (može da se nađe u bilo kojoj bolje snabdevenoj prodavnici zdrave hrane), pomešajte sa sokom dva limuna. U to dodate izrendanu koru limuna. Sve pomešajte i dodajte dva decilitra vode. Dobro izmešajte i popijte naiskap.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.