Institut poziva na vakcinaciju

Predstavnici Instituta za javno zdravlje Srbije pozivaju građane da se vakcinišu protiv sezonskog i gripa tipa H1N1.

Predstavnici Instituta za javno zdravlje Srbije pozivaju građane da se vakcinišu protiv sezonskog i gripa tipa H1N1.

Direktorka tog instituta Tanja Knežević kaže da je za ovu sezonu obezbeđeno 364.318 doza vakcina protiv gripa, oko 60.000 više nego prošle godine. Ta vakcina sadrži i zaštitu protiv tipa A H1N1, pa je reč je trovalentnoj vakcini, koja se preopručuje svim osobama i bebama starijim od šest meseci.

Do 31. oktobra koristiće se monovalentna vakcina protiv novog gripa, čiji rok tad ističe.

Vakcinu protiv novog gripa ne treba da prime samo oni koji imaju laboratorijsku potvrdu da su preležali taj virus i do 31. oktobra u razmaku od tri nedelje mogu da prime odvojene vakcine protiv sezonskog i vakcinu protiv novog gripa.

Šefica Odseka za imunizaciju tog instituta Goranka Lončarević pozvala je osobe koje žive u ustanovama zatvorenog tipa, u gerontološkim centrima i slično, zdravstvene radnike i pripadnike rizičnih grupa da se vakcinišu.

  • VJ

    02.10.2010 21:27
    Da se ne baci :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.