Zašto ne treba tražiti simptome bolesti na internetu

Gotovo svaka osoba koja ima pristup internetu barem jednom je simptome nekih bolesti tražila na Guglu, a kao posledica toga najčešće se javlja panika, jer se rezultati pretrage simptoma najčešće završavaju zaključkom da je reč o neizlečivoj bolest.
Upravo zbog varljivih dijagnoza koje većina postavlja sama sebi nakon traženja simptoma na internetu, lekari preporučuju nekoliko saveta. 
 
Nikad sebi ne postavljajte dijagnozu
 
Može biti vrlo opasno postavljati dijagnozu na osnovu pretrage na internetu. Traženje simptoma oduzima previše vremena, što će samo odložiti odlazak lekaru i dobijanje odgovarajuće dijagnoze. 
 
Nemojte sami sebi da "prepisujete" lekove
 
Jedna stvar je tražiti savete za zdravu ishranu na internetu, a sasvim druga primena nekih sredstava za lečenje konkretnih bolesti. 
 
Pretraga blogova 
 
Samo zato što neko ima popularan blog to ne znači da zna o čemu piše. Osim toga, prva stranica koju Gugl izbaci, ne mora biti i najtačnija. 
 
Obratite se lekaru 
 
Jednostavno je, čitanje i informisanje na internetu samo će vas dodatno zabrinuti, ali vas neće izlečiti. Za konkretnu dijagnozu i lečenje morate posetiti lekara.
  • BlasteR

    27.11.2016 16:57
    Web MD
    Objasnili :D https://www.youtube.com/watch?v=tKpClbqc4QY

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.